Akce; kurzy; přednášky

Jak připravit školákům ideální svačinu

Hlavní vliv na stravování dětí mají jejich rodiče. Rodič má možnost dohlížet na snídaně a večeře, zajistit oběd ve školní jídelně, nebo doma a do školy připravit vhodnou svačinu. V praxi to však takto ideálně často nevypadá. Téměř polovina školáku trpí nadváhou, nebo obezitou. Chodí do školy bez snídaně, na svačinu dostávají peníze, za které si kupují coca-colu, brambůrky, cukrovinky a jiné nezdravé potraviny, oběd ve školní jídelně nesnědí a večer si vezmou něco z lednice. Model stravování, který se dětí naučí, si nesou do dalšího samostatného života. Proto je velmi důležité, naučit děti správně jíst. 

Zveme všechny rodiče, ať už mají své děti na jakékoliv škole, či městě na přednášku nejen o zdravých školních svačinách, ale o dětském stravování celkově. Přednáška se uskuteční v Krupce na Biskupském gymnáziu, Základní škole a Mateřské škole ve středu 24.4. od 17 hodin.

Přednáška je obohacena o ukázky a zároveň ochutnávky zdravých svačin, které připraví firma fitness food menu, která se zabývá zdravou kuchyní.

2013-04-12_112453Bližší informace získáte u Mgr. Lenky Trtíkové na telefonním čísle 608 045 637,
nebo emailu: trtikova@bgbzs.cz

Napsat komentář