RSS

Celozrnné nudle s mákem a datlovým sirupem

25 říj

Tradiční české jídlo nemusí být tabu. Nudle s mákem jsou oblíbenou formou sladkého jídla, mohou však dobře chutnat, aniž by plavaly na másle a byly posypány hromadou rafinovaného bílého cukru. Zkuste tento vylepšený recept s vyšším obsahem vlákniny, se zdravým rostlinným olejem a sladidlem, které nezatěžuje slinivku.

Suroviny:  / 2 porce

  • 120g celozrnných nudlí (v nevařeném stavu)  schupfnudeln-mohn
  • 4 vrchovaté polévkové lžíce mletého máku
  • 2 polévkové lžíce olivového olej
  • 4 polévkové lžíce datlového sirupu

Příprava:  / délka přípravy 15 minut

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus (al dente).
Slijeme, rozdělíme na dva talíře a každou porci posypeme dvěma vrchovatými lžícemi mletého máku, jednou lžící rozehřátého oleje a dvěma lžícemi datlového sirupu.

Rady a tipy: 

  • Celozrnné těstoviny zvolte libovolného tvaru, nemusí to být jen nudle.
  • Kromě datlového sirupu se hodí i jiný ovocný, nebo obilný sirup.
  • Místo těstovin jsou výborné také jahelné šišky, které vytvoříte z těsta na jáhlový knedlík.
  • Ke sladkým pokrmům je z hlediska glykemického indexu vhodné přidávat bílkoviny, proto můžete ovocný sirup rozmíchat do jogurtu s tvarohem a tím těstoviny, nebo šišky polít.
Reklamy
 

Vlastnosti: , , ,

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: