RSS

Těstovino-zeleninový salát s fazolemi a kukuřicí

26 srp

Luštěniny nemusí být jen čočka na kyselo, nebo hrachová kaše. Je mnohem více druhů luštěnin a z nich chutných a navíc jednoduchých receptů. Luštěniny bychom měli zařazovat do svého jídelníčku pravidelně. Jsou zdrojem kvalitních sacharidů, rostlinných bílkovin a vlákniny. Navíc neobsahují žádný cholesterol. Připravte si  tento vynikající salát z čerstvé letní zeleniny a budete překvapení, jak mohou luštěniny obohatit Váš talíř.

Suroviny:  / 2 – 3 porceMexibeanpastasaladE7Rjpg

  • 1 středně velká cuketa
  • 1 bílá paprika
  • 4 velká rajčata
  • 80g červených fazolí (v suchém stavu),
    nebo 240g v nálevu (čistá hmotnost bez nálevu)
  • 140g sterilované kukuřice (čistá hmotnost bez nálevu)
  • 150g těstovin (v nevařeném stavu)
  • olivový olej
  • koření barbecue

Příprava:  / délka přípravy 20 minut (fazole v nálevu) / 1 hodina (suché fazole)

Pokud spěcháme, můžeme použít fazole v plechovce, ve slaném nálevu. Příprava salátu se tak zkrátí na 20 minut.

Pokud máme čas a přípravu salátu jsme plánovali v předstihu, den předem namočíme suché fazole. V době přípravy je slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce s čistou vodou. Přidáme mořskou řasu kombu (není podmínkou, ale je vhodná, přidává se pro lepší stravitelnost luštěnin a kvůli obsahu minerálních látek). Vaříme přibližně hodinu, do změknutí. Solíme až před koncem varu. Mezitím, než se nám uvaří fazole, zvládneme přípravu celého salátu.

20 minut před koncem vaření fazolí dáme vařit těstoviny a zapracujeme zeleninu. Papriku, cuketu a rajčata libovolně pokrájíme, vložíme na pánev, přidáme okapanou kukuřici a zakápneme olivovým olejem. Posypeme kořením barbecue (nebo jiným, podle Vaší chuti). Rajčata a cuketa po chvilce smažení pustí šťávu, takže se vše krásně dusí. Až se šťáva téměř odpaří, vmícháme na pánev uvařené fazole. Můžeme vmíchat i těstoviny, nebo je dát na talíř a na ně servírovat směs zeleniny s fazolemi.

Rady a tipy: 

Reklamy
 

Vlastnosti: , , ,

2 responses to “Těstovino-zeleninový salát s fazolemi a kukuřicí

  1. Lucie

    31/08/2013 at 11:03

    Děkuji za nápad. Cuket máme tolik, že pořád hledám nějaký nový recept a tenhle jsme vyzkoušeli a moc dobré:-)

     

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: