RSS

Tortilla s marinovaným sojovým masem, zeleninou a tofu dresinkem

24 čvc

Kromě klasických Hamburgerů se ve známých fast foodech typu McDonald´s nebo KFC nabízejí nově i tortilly. Zapomeňte na rychlé občerstvení a udělejte si doma jejich zdravou variantu. Také už jste slyšeli někoho říkat, že zdravá strava nemůže být dobrá? Zkuste mu udělat tento vynikající recept a uvidíte, že změní názor.

Suroviny: / 2-3 porce = 5 tortill

  • 5 hotových tortill
  • 10 malých rajčátek
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 balení sojových nudliček (80g)
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 červená cibule
  • rostlinný olej
  • solčanka nebo bujón (bez glutamátu)
  • sojová omáčka
  • alobal

Dresink: 

  • 1 kelímek tofunézy (150g)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1/2 pytlíku sypaného koření: Kotányi salát César

Příprava: / délka přípravy 15 – 20 minut.

Příprava a marinování sojového masa: Pár hodin v předstihu si připravíme sojové maso. Sojové maso uvaříme ve vodě se solčankou, případně s bujónem (zeleninový, drůbeží…). Sojové nudličky vkládáme do vroucí vody a vaříme 15 minut. Uvařené maso necháme okapat a zchladnout. Poté přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli, zakápneme sojovou omáčkou a smícháme s trochu oleje a libovolným kořením na nakládání masa (grilovací, steak, marinované kuře…vše bez glutamátu). Uložíme do chladničky a vyjmeme až před přípravou. Tento krok není bezpodmínečně nutný. Pokud byste na tortillu dostali chuť třeba po příchodu z práce, je možné sojové nudličky a cibuli obalit v marinádě a ihned smažit.

Přípravu dresinku naleznete v tomto článku → Salátový dresink z tofunézy

Připravíme si jednotlivé suroviny, abychom poté mohli jednoduše a rychle plnit tortilly. Rajčátka i okurku nakrájíme na drobnější kousky, slijeme nálev z kukuřice a smícháme si dresink. Když máme vše připravené, potřeme pánev olejem a osmahneme tortilly minutu z každé strany. Po jejich osmažení dáme na pánev sojové maso, kukuřici, a pokud jsme použili při marinování méně oleje, který sojové maso vsáklo, můžeme pánev ještě potřít olejem. Smažíme přibližně 3 – 5 minut, dokud maso nezíská nahnědlou krustu. Mezitím, co se nám smaží sojové nudličky, doprostřed tortill dáme proužek rajčátek, okurky a polijeme dresinkem.  Poté poklademe smaženým sojovým masem s cibulí a kukuřicí. Tortillu zabalíme, spodní okraj přeložíme tak, abychom jím zavřely konec tortilly a nemohlo nám z ní nic vytékat. Tento konec a půlku tortilly zabalíme do alobalu, tak ji budeme moci pohodlně konzumovat, aniž by se nám rozbalovala.

Rady a tipy: 

  • Hotové tortillové placky koupíte ve větším obchodních řetězcích, jako je Interspar, Billa nebo Kaufland. Vždy se podívejte na složení a vyberte si ty, které neobsahují zbytečné chemické přísady.
  • Tortilly chutnají výborně teplé, ale i vychladlé, můžete si je tak udělat v předstihu a vzít s sebou například do práce, nebo na koupaliště jako vynikající občerstvení.
  • Můžete je zpestřit listem salátu, nebo čímkoliv, co Vás ještě napadne.
  • Pokud Vám sojové nudličky nechutnají, můžete je samozřejmě nahradit jakýmkoliv druhem masa.
Reklamy
 

Vlastnosti: , , , , , ,

One response to “Tortilla s marinovaným sojovým masem, zeleninou a tofu dresinkem

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: