RSS

Super obilná kaše se švestkami a skořicí

17 čvc

Z obilných instantních kaší Nomina se dají vykouzlit výborné snídaně či svačinky. Proč kaše Nomina? Jsou výborným zdrojem lehce stravitelné energie. Obsahují kvalitní složité sacharidy, vitaminy, minerály a také značný podíl vlákniny. Navíc jsou velmi rychlé na přípravu.

Jsou vhodné pro děti, pro sportovce, pro lidi, kteří se snaží přibrat, nebo pro starší, kteří nemají chuť k jídlu a tak potřebují i v tom málu, co snědí, dodat tělu potřebnou energii. Zároveň jsou kaše Nomina také vhodné při redukci hmotnosti. A jednoduše jsou pro každého, kdo si chce pochutnat na výborné zdravé a plnohodnotné snídani nebo svačince.

Suroviny:  / 1 porce

  • 200 ml sojového mléka
  • Obilná kaše NOMINA – vícezrnná
  • 6 sušených švestek bez pecek
  • špetka skořice

Příprava:  / délka přípravy 5 minut

Mléko i se švestkami přivedeme k varu a poté postupně za stálého míchání přisypáváme kaši až do požadované hustoty a ještě 2 – 3 minuty povaříme. Poté ostavíme z tepla, poprášíme skořicí a rozmixujeme tyčovým mixérem. Nejlépe je podávat kaši ještě teplou.

Rady a tipy:

  • Množství mléka uvedené v receptu použijí ženy jako běžnou porci. Muži, sportovci, nebo ti, co chtějí přibrat, použijí 300 a více ml mléka a následně i více obilné kaše.
  • Intenzitu sladkosti si můžete zvýšit přidáním většího množství švestek nebo ječmenným sladem.
  • Povrch kaše můžete před servírováním poprášit skořicí nebo posypat ořechy či semínky.
  • Jako obměnu můžete použít variantu jáhlové kaše s meruňkami a mandlemi. Další variace už jsou jen na Vaší fantazii.
  • Kaši můžete připravit i na slano, třeba s opraženou cibulkou a vařenou zeleninou.
  • Obilné směsi Nomina neslouží jen pro přípravu kaší, ale jsou vhodné i na zdravé zahušťování polévek, omáček, pomazánek aj.

Jaké druhy obilných kaší Nomina se dají koupit?

  • Jáhlová (60% jáhly, 40% kukuřičná krupice)
  • Pohanková (100% pohanka)
  • Ovesná (60% oves, 40% kukuřičná krupice)
  • Rýžová (60% rýže, 40% kukuřičná krupice)
  • Špaldová (100% pšenice špalda)
  • Super – vícezrnná (pšenice, oves, žito, ječné kroupy, jáhly, kukuřičná krupice, kukuřičné klíčky – vše v 15%)
Pokud Vás kaše Nomina zaujaly a chcete se o nich dozvědět více, podívejte se ZDE.
Reklamy
 

Vlastnosti: , , , ,

9 responses to “Super obilná kaše se švestkami a skořicí

  1. Anna

    13/09/2012 at 12:16

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké sojové mléko používáte? Protože většina výrobků, které v obchodech vidím se sice tváří jako sojové, ale moc sóji v nich není. Děkuji za odpověď.

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      13/09/2012 at 14:16

      Kupuji sojové mléko v Dm, nebo přímo v obchodě se zdravou výživou. Jedná se o produkty z Německa. Ano, je v nich jen malý podíl soji, ale to neznamená, že jsou špatné. V ovesném mléce je také přibližně 12% ovsa. Pokud by jste si chtěla vyrobit sojové, ovesné, či mandlové mléko doma, také se použije zhruba 100g těchto surovin a k tomu se přidá 1 – 1,5 litru vody, což je ve výsledku také malé procentu výchozí suroviny. Nemusíte se bát, nejde o žádný podfuk ;-)

       
  2. Klára

    01/12/2012 at 20:09

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na obyčejnou krupičnou kaši. Předem děkuji

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      04/12/2012 at 08:21

      Dobrý den, u obilovin je lepší, čím méně je obilné zrno zpracované. Takže nejvhodnější je kaše z celých, rozvařených zrn, dále kaše z obilných vloček, a na posledním místě kaše z krupice. Ale pokud seženete celozrnnou krupici, tak v tom nevidím nic špatného. Také jde o to, pro koho má být kaše určená. Pro děti do určitého věku je vhodnější kaše krupicová, jelikož nemá tolik vlákniny a je pro děti lépe stravitelná. Dále pro lidi s poruchou trávení, nebo pro seniory je lepší kaše z krupice, kvůli stravitelnosti.

       
  3. Jana

    10/02/2013 at 19:46

    Dobry den, a neni lepsi a zdravejsi krupicna kase ze spaldove krupice, i pro male deti? Dekuji za radu.

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      11/02/2013 at 12:20

      Dobrý den, výhodou super kaše (nyní už po změně názvu výrobcem vícezrnná kaše) je, že se skládá z pšenice, ovsa, žita, ječmene, jáhel a kukuřice. Poskytuje tak tělu více cenných živin, než samotná špaldová krupice.

       

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: