RSS

Polomáčené sušenky BONAVITA, jsou opravdu lepší?

13 čvc

Již delší dobu jsou k dostání polomáčené sušenky od firmy BONAVITA. Zdají se být zdravější než běžné polomáčené sušenky od firmy OPAVIA, které jsou na našem trhu mnohem déle a jsou již tradičním výrobkem. Je tomu opravdu tak?

  

Podívejte se na srovnání polomáčených sušenek →
lll
1. NUTRIČNÍ HODNOTY ve 100g
lll

Cereální sušenky polomáčené BONAVITA

Zlaté polomáčené kakaové OPAVIA

Zlaté polomáčené hořké OPAVIA

Kcal

490

490

510

Bílkoviny (g)

7,1

7,5

7,1

Sacharidy (g)

65,4

61

62,0

Z toho cukry (g)

28,7

22

23

Tuky (g)

21

24

26

Z toho nasycené mastné kyseliny (g)

11

13

13

Vláknina (g)

6

3,8

3

2. SLOŽENÍ

Cereální sušenky polomáčené BONAVITA (1balení 75g)

Pšeničná mouka, mléčná poleva 20% (cukr, ztužený rostlinný tuk, sušená syrovátka, kakao, emulgátor sojový lecitin, aroma), rostlinný tuk, cukr, ovesné vločky, vláknina 5% (polydextróza), sušené mléko, pšeničné otruby, kypřící látky (E 500, E 300), emulgátor sojový lecitin, sůl, aroma.

Zlaté polomáčené hořké OPAVIA (1balení 100g)

Pšeničná mouka, hořká poleva 19,8 % (cukr, ztužený rostlinný tuk, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor sojový lecitin E476, aroma), rostlinný tuk, cukr, sojová mouka, sladový extrakt z ječmene, glukózový sirup, kypřící látky (E 500, E 300), aroma (máslové, ethylvanilin, citronové), emulgátor sojový lecitin, sušené žloutky.

Zlaté polomáčené kakaové OPAVIA (1balení 80g)

Pšeničná mouka, hořká poleva 20 % (cukr, ztužený rostlinný tuk, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor sojový lecitin E476, aroma), rostlinný tuk, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, sušené žloutky, sladový extrakt z ječmene, glukózový sirup, jedlá sůl, kypřící látky (E 500, E 300), skořice, emulgátor sojový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma.

3. CELKOVÉ HODNOCENÍ

Cereální polomáčené sušenky BONAVITA →

  • Cereální sušenky??? Opravdu víte, co jsou to cereálie? Přečtete si tento článek, a poté zjistíte, co znamená cereální výrobek, a že stejně tak cereální jsou polomáčené sušenky OPAVIA.
  • Mají více jednoduchého cukru.
  • Méně tuku.
  • Více vlákniny.
  • Složení se však moc neliší od polomáčenek OPAVIA. Nechybí tu aromata, kypřící látky ani ztužený tuk. Opravdu nevidím výrazný rozdíl. To špatné zůstalo, jen je přidána vláknina.
  • Ode mne mají palec dolu, jelikož svým obalem u spotřebitele vyvolávají dojem, že se jedná o něco zdravého, což pod obalem není pravda a staví tak pomyslně do stínu běžné tradiční polomáčené sušenky OPAVIA.

Polomáčené sušenky OPAVIA →

  • Mají v obou případech méně jednoduchého cukru.
  • Více tuku, ale ne nijak výrazně.
  • Obsah vlákniny je nižší.
  • Složením nejsou výrazně odlišné a tudíž horší než polomáčené sušenky BONAVITA.

Známá značka propagující výrobky zdravé výživy ještě nezaručuje kvalitu výrobku. Dejte si pozor a čtěte obaly od potravin. Srovnávejte je s těmi méně zdravými a podívejte se, jestli je mezi nimi vůbec nějaký rozdíl.

 

Reklamy
 

Vlastnosti: , ,

One response to “Polomáčené sušenky BONAVITA, jsou opravdu lepší?

  1. lsza

    28/03/2013 at 11:12

    A takových rádoby zdravých potravin by jsme na našem trhu našli milion… děsné.

     

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: