RSS

Salátový dresink z tofunézy

13 čvn

Konečně je tu teplejší období roku, které je krásné také svou nabídkou mnoha druhů sezónní zeleniny. V letních měsících můžeme zařadit větší podíl syrové zeleniny a nabízí se nám tak spousta variací zeleninových salátů. Mnozí si rádi takový salát dochutí dresinkem, jenže většina průmyslově vyráběných dresinků nemá příznivé složení. Jak udělat chutný dresink a nemít v něm žádné konzervanty, aromata, umělá barviva a jiné chemické přísady?

Suroviny:

  • 1 kelímek tofunézy (150g)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1/2 pytlíku sypaného koření: Kotányi salát César     
    lklkl 
Příprava:   doba přípravy / 3 minuty
lll 
Všechny suroviny důkladně smícháme.
lll
Rady a tipy:
 lll
  • Kromě tofunézy můžete také použít zakysanou smetanu. Rozdíl není v tuku, ale v původu. Tofunéza je výrobek rostlinného původu a zakysaná smetana je živočišného původu. Zvláště pokud se salát podává k masu, je lepší zvolit raději rostlinný dresink.
  • Ostatní dresinkové koření, které je možné použít:
    Alnatura (DM drogerie):
    Zahradní bylinky
    Italský dresinkKotányi SALÁT:
    César
    Francouzský
    Italský
    1 000 ostrovů
    Kopr s jogurtem
    Tzatziky

    Vitana:
    Salátové koření (s hrubozrnnou solí)

Vyzkoušejte také:
Advertisements
 

Vlastnosti: , , , , , , ,

2 responses to “Salátový dresink z tofunézy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: