RSS

Pudinkový dezert s müsli

20 dub

Stále se mluví o tom, jak bychom měli ve stravě omezovat příjem cukru. To ale neznamená, že se musíme vzdát sladké chuti. Pokud zvolíme správné sladidlo, uspokojíme své chutě a nijak se neprohřešíme proti svému zdraví. Jedním z ideálních sladidel je obilný slad.

SLADOVIT je přírodní sladidlo. Jedná se o sladový výtažek z naklíčeného ječmene – sladu. V čem je sladovit jiný, než běžný cukr? Rozdíl je v jeho působení na organismus. V případě běžného cukru dochází k prudké reakci slinivky a následnému výkyvu krevního cukru, který posléze vede k pocitům hladu a chutí. Slad ale tuto reakci nevyvolává, a tak si udržíme vyrovnanou hladinu krevního cukru a vyhneme se tak již zmíněným chutím nebo hladu.

Další výhodou tohoto receptu je, že pokud se vyrábí pudink jen z mléka a pytlíku pudinkového prášku (škrobu), neobsahuje téměř žádnou vlákninu. Pokud k pudinku přidáme müsli, zvýší se obsah prospěšné vlákniny.

Suroviny: / 2 porce

  • 500 ml ovesného mléka (Alnatura)
  • Karamelový pudink Dr. Oetker Premium
  • 1 vrchovatá lžička sladovitu
  • Emco müsli lehké a křehké s ořechy a semínky

Příprava: / doba přípravy 5 minut

Do menšího kastrůlku dáme vařit 2/3 mléka, ve kterém rozpustíme sladovit. Ve zbytku studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání vlijeme k teplému mléku do kastrůlku. Mícháme, dokud nezhoustne. Horký pudink vlijeme do dvou mističek po stejném množství, na povrch nasypeme slabší vrstvu müsli, přiklopíme a zabalíme do utěrky. Tímto způsobem se krásně napaří müsli. Pudink necháme při pokojové teplotě vychladnout a můžeme konzumovat.

Rady a tipy:

  • Emco müsli lehké a křehké jsou nejlepším výrobkem od společnosti Emco. Vyrábí se ve dvou variantách: s jižním ovocem nebo s ořechy a semínky. Mají nulový obsah přidaného cukru a velký podíl ovoce nebo ořechů.
  • Pudink můžete použít jakýkoliv, ale pudinky premium neobsahují chemická barviva aj. Z řady premium můžete vyzkoušet pudink vanilkový, čokoládový nebo také pistáciový.
  • Vanilkový pudink je velmi chutný v kombinaci s müsli s červeným ovocem a čokoládový pudink je výborný i samotný.
  • Obilné mléko neobsahuje laktózu, je čistě rostlinného původu a navíc je sladší než běžné mléko, takže pudink je s ním lahodnější.
  • Díky tomu, že v tomto receptu není použit žádný prázdný cukr, můžete pudink zvolit i k odpolední svačině, aniž byste se museli bát o svou linii.
  • Je výborný jako svačina do práce, nebo do školy.
Advertisements
 

Vlastnosti: , , , , ,

3 responses to “Pudinkový dezert s müsli

  1. Jana

    01/11/2012 at 20:33

    Dobrý večer, měla bych dotaz jak píšete, že vanilkový pudink je výborný s musli s červeným ovocem. Myslíte tím musli od Emca křupavé s červeným ovocem? Děkuji za odpověď. Jana

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      02/11/2012 at 09:17

      Dobrý den, křupavé müsly od emca rozhodně ne, ve 100g má pouhý 1g ovoce a 22g prázdného bílého cukru. Budu o tom mluvit na přednášce ;-) Pokud müsly, tak vždy jen sypané, bez přidaného cukru. Konkrétně jsem měla na mysli toto: http://www.alnatura.de/de/produkt/32218 prodávají ho v DM drogérii, schválně si přečtěte jeho složení a pak složení emca křupavého müsly ;-)

       
  2. Jana

    02/11/2012 at 11:11

    Mně se to právě hned nezdálo a děkuju za další dobrý tip. Hezký den. Jana

     

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: