RSS

Pohankové lívance s ovocným tvarohem

20 úno

Nemusíte jíst stále jen snídaňové cereálie nebo pečivo. Je čas na změnu. Pokud si ale netroufáte vrhnout se do pečení koláče nebo třeba celozrnného bábovky, zkuste tuhle výbornou a hlavně také rychlou a jednoduchou snídani.

Suroviny:    / 1 – 2 porce

Těsto →

  • 60g celozrnné pohankové mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 polévkové lžíce oleje

Náplň

  • měkký polotučný tvaroh 250g
  • džem (dle vlastního výběru)

Příprava:  / doba přípravy 15 min.

Všechny suroviny na těsto (kromě oleje) smícháme a necháme při pokojové teplotě přibližně 1 hodinu odležet (není podmínkou). Na pánev s nepřilnavým povrchem kápneme trochu oleje a rozetřeme ho ubrouskem po celé ploše pánve. Těsto zamícháme a poté malou naběračkou vléváme na pánev a tvoříme lívance. Množství těsta vyjde na 8 – 9 ks lívanečků. Smažíme je přibližně 2 minuty z každé strany. Po vyjmutí z pánve potřeme lívance vrstvou džemu a na něj rozetřeme tvaroh. Místo džemu lze také lívance potřít nejprve tvarohem tvaroh, na který položíme kousky čerstvého ovoce. 

Dobrou chuť

Reklamy
 

Vlastnosti: , ,

8 responses to “Pohankové lívance s ovocným tvarohem

  1. Šárka

    27/02/2012 at 21:01

    Tak palačinky s tvarohem přímo zbožňuju.Dělávám si je o víkendu na snídani pro sebe a pro vnoučka.Já si do tvarohu přidávám sušený sójový nápoj s příchutí vanilky ,malému kapku javorového sirupu a sobě kapičku roztoku ze stévie.:-))

     
  2. Hanka

    12/03/2012 at 13:06

    Opět skvělý recept na snídani, díky. Vyzkoušela jsem i variantu se špaldovou moukou a lívance jsem potřela bílým jogurtem smíchaným s tahini (to je kombinace, která mi moc chutná). Je pravda, že je to trošku náročnější na konzumaci (na teplých lívancích je jogurt skoro tekutý), ale výsledek je nadmíru uspokojující:-).
    A ještě bych se chtěla zeptat na vaření pohanky. V prodejně U Slavíka visí na stěně návod na úpravu pohanky, kde se píše, že pohanka se vařit nemusí, že stačí spařit a nechat odstát. Jaký je váš názor?

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      13/03/2012 at 15:06

      Děkuji. S pohankou je to tak, že já radím ji vařit 3 minuty a pak nechat odstát, ale jelikož jde o tak krátký čas, je možné ji jenom spařit a nechat dojít. S tahini jste mě inspirovala, já si smíchám kakaovou dobrou vlákninu s jogurtem a na vrch nakapu tahini, je to moc dobré. Jinak do konce týdne bude na stránkách nový recept na velmi zdravou sladkou snídani či svačinku z vařeného ovsa, určitě doporučuji udělat. Recept se může zdát obyčejný, ale je výborný ;)

       
      • Hanka

        14/03/2012 at 12:26

        Tak jsem včera zakoupila balíček bezpluchého ovsa a těším se na Váš další recept

         
      • Jana Škramlíková, DiS.

        14/03/2012 at 13:08

        Koukám, že jste o krok na před ;) Tak ještě prozradím, že budete potřebovat jedno větší jablko, sekané mandle a mořskou řasu Kombu (laminaria japonica – ta ale není nepostradatelná, já to poprvé také vařila bez ní. Tak, teď už budete vyzbrojená a v pátek to všechno můžete smíchat až vznikne ta slibovaná dobrota.

         
  3. Hanka

    08/04/2012 at 16:03

    Dneska jsem „vyráběla“ lívance z celozrnné pohankové mouky a už nikdy jiné:-))) Krásně voněly a ještě lépe chutnaly. Dala jsem na ně bílý jogurt s nadrobno nakrájenou hruškou a byla to mňamka.

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      10/04/2012 at 09:44

      Tak to moc ráda slyším :-)) Jeden klient zkoušel dát půl mouky pohankové a půl mouky špaldové, obě jsou vhodné na sladké pečení, tak to můžete příště také vyzkoušet. Já sama se na to teprve chystám. Možná díky špaldové mouce budou jemnější.

       

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: