RSS

Horké jablko se skořicí a dýňovými semínky

06 pro

Aby nám v zimě nebyla zima, i ovoce je dobré tepelně zpracovat. Nejvhodnějším druhem zimního ovoce jsou jablka. Možná někomu přijdou obyčejná, ale není to tak. I z jablek se dá kouzlit.

Suroviny:   / 1 porce

  • jedno středně velké jablko
  • špetka soli
  • mletá skořice
  • dýňová nebo slunečnicová semínka

Příprava:   / délka přípravy 10 minut

Jablko nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na tenké plátky. Poté vložíme do menšího kastrůlku, přidáme špetku soli a pod pokličkou dusíme 2 – 3 minuty (během této doby občas promícháme). Poté sundáme pokličku, posypeme skořicí a přidáme semínka. Ještě asi 2 minutky dusíme dokud se neodpaří zbytek šťávy a pokrm je hotový.

Rady a tipy:

  • slouží jako sladká svačinka, kde ale není přidán zbytečný cukr a navíc díky semínkům je zdrojem nenasycených mastných kyselin
  • můžeme jej použít jako zdravý dezert, například místo krémového dortu
  • zároveň může složit jako náplň do těsta
  • pokrm je vhodný pro děti i dospělé, a také pro vegetariány a vegany
Reklamy
 

Vlastnosti: , , , ,

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: