RSS

Když párky, tak kvalitní!

17 srp

Mnoho lidí, kteří se rozhodli jíst zdravě, se obává toho, že si už nikdy nebudou moc dát jisté potraviny, které nespadají do zdravého jídelníčku, avšak dříve patřili mezi jejich oblíbené pochoutky. Tak tomu ale není. Vždycky se dá najít vhodná alternativa, která alespoň částečně supluje nezdravou pochoutku, aniž by škodila našemu zdraví a zároveň potěšila naše chuťové smysly.

Dalším faktorem je, že byste se zdravou stravou a celkovým stravovacím režimem neměli trápit. Zdravé stravování by vám mělo přinášet radost. Víte jak se říká „odpíraného největší sousto“. Pokud je 80% vaší stravy v pořádku, nebojte se občas někde „ulítnout“ → pokud toužíte po tom, dát si párek, dejte si ho, ale vyberte si kvalitní. V případě, že byste pociťovali velkou chuť na párek (či kteroukoliv jinou potravinu), ale stále se snažili ji ignorovat, může to ve finále dopadnout tak, že jednou až půjdete přes „Václavák“,  neodoláte a ve stánku si koupíte přesmažený, chemií nacpaný párek, ze kterého vás akorát bude bolet žaludek (v lepším případě). Stojí vám to za to??

Chtěla bych vám doporučit Kuřecí párky NATURAL od značky Vodňanské kuře → Podíváme se na jejich složení a porovnáme je s běžnými párky →

Kuřecí párky NATURAL – Vodňanské kuře

Složení:

  • kuřecí maso 61%
  • voda
  • rostlinná vláknina
  • sůl
  • směs koření
    —–
  • Obsah tuku max. 10%
  • Neobsahuje lepek
  • Výrobek je vyroben bez fosfátů a dusitanu sodného

Kuřecí párky nejmenovaného výrobce

Složení:

  • Kuřecí maso 55%
  • pitná voda
  • bramborový škrob
  • dusitanová solící směs (jedlá sůl s jódem + konzervant: E 250 Dusitan sodný)
  • směs koření a extraktů koření
  • dextróza
  • stabilizátory: E 450 dyfosforečnany, E 452 polyfosforečnany
  • látka zvýrazňující chuť a vůni: E 621 Glutamát sodný
  • droždí
  • antioxidant: E 300 Kyselina L-askorbová
  • barvivo: E 120 Košenila
  • aroma
  • zahušťovadlo: E 412 Guma guar
  • sojová bílkovina
  • regulátor kyselosti: E 500 uhličitany sodné
    —–
  • Tuk max. 40%
  • Obsahuje: soju, hořčici
  • Může obsahovat stopy pšenice, vajec, pistácií, mandlí, celeru

Už máte vybráno??
Běžné párky sice na povrchu mohou vypadat pěkně, ale všechno je to jen díky potravinové chemii. Nyní už ale víte, že i bez chemie se dá vyrobit kvalitní a chutný párek. Párky NATURAL mají kratší dobu trvanlivosti a tak pokud jste na ně sami a nesníte celé balení, bez problémů si zbytek balení zamrazte a kdykoliv jej máte později k dispozici.

Doufám, že budete spokojeni.

Reklamy
 

Vlastnosti: , , , , ,

14 responses to “Když párky, tak kvalitní!

  1. Witch

    25/08/2011 at 07:16

    V polovině devadesátých let jsem zjistila, že se naše psiska odvracejí od dříve lahůdkové vody z párků. Také jsme je měli výjimečně, jen protože byla chuť a objevovaly se svlíkací a Klausovky… ale vždycky nic moc. Potom se profláklo, kolik je v tom masa a kolik náhražek.
    Dnes si občas kupujeme párky dražší, masové, máme dvě nebo tři značky. A psi si dávají vodu :-) Kdyby ne, už to nekoupíme.

     
  2. Veronika

    30/10/2011 at 17:41

    Dobrý den,
    nevíte prosím někdo, kde se dají tyto párky Natural koupit? Děkuji Veronika

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      31/10/2011 at 08:54

      Dobrý den, nejčastěji jsou k sehnání v Intersparu, málokdy se mi stane, že by je neměli. A pak také občas v Albertu nebo Bille.

       
  3. Hanka

    01/11/2011 at 09:06

    Dobrý den,velmi často jsou také k sehnání v Globusu.

     
  4. Veronika

    02/11/2011 at 14:36

    Moc Vám děkuji za odpovědi, zkusím to.

     
  5. Miloš

    05/06/2012 at 01:23

    Dobrý den, není 60% masa v párku trochu málo? Slyšel jsem, že za kvalitní párky lze považovat ty, které obsahují více jak 80% masa.

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      05/06/2012 at 09:16

      Dobrý den, tuto otázku dostávám velmi často. Ano, 60% by se mohlo zdát málo, jelikož jdou sehnat i párky s 80, či 90% masa. Ale výhodou těchto párků je, že kromě masa, zbytek tvoří pouze rostlinná vláknina, voda, sůl a směs koření. Nic jiného. Kdežto běžný párek i s vysokým procentem masa obsahuje vždy mnoho chemických příměsí. Téměř nikdy nechybí nepříliš prospěšná dusitanová sůl a mnoho dalších látek, jako třeba glutamát, barvivo, škrob, stabilizátor aj. Takže se raději přikláním k párku s menším podílem masa, který mému tělu neškodí, než k párku s vysokým podílem masa, se kterým mi ale do těla přijde chemie.

       
  6. Veronika

    19/06/2012 at 08:15

    já osobně jsem na tyto párky narazila v Globusu, nebyla jsem si jen jistá tou vlákninou a taky mě zarazilo množství masa, ale koupila jsem je a chuťově byly vynikající, teď jsem ráda, že je doporučujete a že jsem je vybrala správně;)

     
  7. Radka Omelková

    30/09/2012 at 13:37

    Dobrý den, mě osobně by zajímalo, jak je to se sojovými párky?

     
  8. Hana

    03/05/2014 at 07:48

    Dobrý den jsou tyto párky ještě k sehnání? ted jsem koupila krůtí vídeňské s 80 % masa, ale nevím kolik mají tuku (není tam žádný přidaný jen tuk z masa)

     
    • Jana Škramlíková, DiS.

      06/05/2014 at 13:36

      Dobrý den, tyto párky už se nevyrábí. Místo nich se dají koupit Bio vídeňské párky od značky PONNATH S 95% procenty masa, nebo Kuřecí dětské pátky bez E od značky DZ KLATOVY. Ani jedny už se však nevyrovnají složením těm původním. U uzenin nejde jen o obsah masa, ale taky o dusitan sodný, škoby, aroma, barviva atd.

       
  9. Soňa

    14/01/2016 at 00:23

    Dobrý den chci se zeptat jaké se vyrábějí kvalitní kuřecí nebo krůtí párky

     

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: