RSS

Jarní pomazánka

12 kvě

Stále dokola si na pečivo dáváte jen šunku nebo sýr?  Možná, že už vás tato kombinace nudí, ale vždyť udělat pomazánku je tak namáhavé a zdlouhavé. OMYL → šup do kuchyně, pusťte se do práce a za pět minut bude hotovo.

Suroviny:   / 4 – 6 porcí

  • 250g odtučněného tvarohu
  • 6 zelených natí jarní cibulky
  • Jedno velké rajče
  • Špetka soli
  • Polévková lžíce panenského řepkového nebo olivového oleje

Příprava:   / délka přípravy 10 minut

Do misky dáme tvaroh, nakrájenou nať jarní cibulky a rajče a přidáme špetku soli s olejem. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. (Můžeme použít i normální mixér, ale s ručním ponorným mixérem je to jednoduší a neušpiníme tolik nádobí. V případě že nemáme ani  jeden mixér, cibulku a rajče nakrájíme co nejjemněji a jednoduše smícháme s ostatními surovinami).

Rady a tipy:

  • Na chléb s pomazánkou si dejte plátky rajčat.
  • Pomazánku můžete namixovat tak, aby v ní zůstalo pár kousků cibulky i rajčete (případně si trochu té pokrájené zeleniny nechte stranou, pomazánku rozmixujte do hladka a pak teprve přidejte zbylou zeleninu).
  • Pomazánku je možné dělat i bez rajčete a jarní cibulku nahradit pažitkou.
  • Podle chuti můžete přidat libovolné bylinky.
  • Nebojte se namazat si na pečivo větší vrstvu, pomazánka obsahuje plno bílkovin, vitaminů a zdraví prospěšný rostlinný olej.
  • S ohledem na složení pomazánky je vhodná ke konzumaci k snídani, svačině, obědu i večeři.
Advertisements
 

Vlastnosti: , , , , ,

2 responses to “Jarní pomazánka

  1. Jana

    26/02/2015 at 22:16

    Výborná!

     

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: