RSS

Tvarohová rybí pomazánka

29 říj

Máte rádi pomazánky? Snažíte se jíst zdravě? Potom jste si už určitě všimli, že většina pomazánek, které je možné zakoupit v obchodech je převážně na bázi majonézového, někdy máslového základu. Pak máte tři možnosti. Buď si ji na chleba natřete jen v malém množství, což vám omezí chuťový zážitek, nebo si dáte normální množství, ale zvýší se tak podíl tuku ve vaší stravě. A nebo si uděláte tuhle skvělou pomazánku, která je z tvarohového základu, má spoustu kvalitních bílkovin, minimální množství tuku, dobře chutná a můžete si jí na pečivo natřít pořádné množství a skvěle si tak pochutnat aniž by jste narušili vaši správnou životosprávu.

Suroviny:  / 4 porce

  • 250 g odtučněného měkkého tvarohu ve vaničce
  • půlka středně velké cibule
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • konzerva sardinek nebo tuňáka ve vlastní šťávě
  • sůl, pepř
  • 1 polévková lžíce kvalitního rostlinného oleje

Příprava: / délka přípravy 10 minut

Cibuli nakrájíme na drobno, z rybí konzervy slijeme šťávu a dáme do misky. Přidáme zbytek surovin a vše smícháme. Když bude pomazánka moc hustá, můžeme přidat trochu mléka. Není třeba suroviny mixovat, ale samozřejmě pokud chceme mít absolutně jemnou konzistenci, mixér klidně použít můžeme.

Rady a tipy:

  • Pomazánka chutná nejlépe, když je pár hodin odleželá.
  • Je vhodná k jakémukoliv jídlu v průběhu dne. 
Advertisements
 

Vlastnosti: , , , , ,

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: